_ _ _ _ _______☼ Softarpengen ☼_______ _ _ _ _


🕙 Skrivet lördag 31 december 2022

Gott nytt år folkens! - 1år har gått

- Ett år har gått sedan senaste blogginlägget. Att vara småbarnsförälder till en 1 åring och en 2 åring är; Jisses christ', herre min skapare', är infarkten kommen?' överlever jag fram till middag?'Vart tog tiden vägen?


Livet som småbarnsförälder. Vart tog tiden vägen? Finns det tid fem minuter över så sitter man apatiskt i soffan och tittar på något på tv man inte vet vad man tittar på. 

Det nya året är snart här och det är dags att reflektera över det förflutna och sätta mål för framtiden. 

Om du är förälder till småbarn kan du ha ytterligare saker att beakta när det gäller planering inför året.

Sparande är en viktig ekonomisk övervägande för småbarnsföräldrar. Förutom att spara för långsiktiga mål som pension eller utbildning kan du också behöva spara för mer akuta utgifter, som oväntade reparationer av hemmet. Att bygga upp en nödfond är ett bra sätt att vara förberedd på dessa typer av oväntade utgifter. Ha buffert, en stor buffert. Det kommer tider då du kommer behöva dessa medel, jag vet. Jag vet. 

En stor ekonomisk beslutning som många småbarnsföräldrar står inför är om de ska köpa en bostad. Att äga ett hem kan ge stabilitet och en känsla av prestation, men det är viktigt att noga överväga kostnaderna och ansvaren som följer med. Att köpa ett hus är en betydande ekonomisk åtagande, och det är viktigt att se till att du har den ekonomiska möjligheten för detta.

Det här året har varit en spännande tid för oss med huset, renoveringar, två småbarn på 1 och 2 år och en hårt jobbande ekonomi. 

Att köpa vårt första hem och göra om det till vårt hus har varit både kul och intressant, men det har också krävt en hel del arbete och engagemang. Vi har tillbringat många timmar på byggmarknader och har lärt oss mycket om olika material och tekniker.

Samtidigt har vi haft två småbarn att ta hand om, vilket har krävt mycket tid och energi. 

Hallå... Det är 1 år sedan jag skrev här! och det beror inte att marknaden totalkraschade och vi nu är inne i en lågkonjunktur. Tiden försvann lågt innan allt detta kaoset vi nu har på börsen^^

Det kan vara utmanande att hinna med allt som ska göras, men vi har också haft många roliga stunder med barnen som vi skulle ha missat om vi inte hade dem. 

Ekonomin har också varit en utmaning, med alla kostnader för husköp, renoveringar och barnen i allmänhet. Vi har försökt att vara smarta med våra pengar och tror ändå att vi ligger bra till.

Det kan verka som om tiden flyger iväg, speciellt när man har mycket att göra och många ansvarsområden att hantera. 

Att ha ett hus, renoveringar och två småbarn har varit mycket krävande och det har ofta känts som om det inte funnits tillräckligt med timmar i dagen. Och så känns det än.

Det är tuffa tider med både tiden, barnen och ekonomin😊 Men vi rider ur stormen...

Vi är i livet, ekonomin i livet, huset står, men nu med facit i hand så skulle vi aldrig tagit beslutet att köpa hus. Vi gör vad vi kan med huset och hoppas vi gör en vinst när vi säljer. 

Jag hoppas jag ska börja skriva igen, jag saknar det, och jag saknar er. 


GOTT NYTT UTDELNINGSÅR FOLKENS 💓

*Jag köper och säljer mina aktier och fonder genom Avanza


*Bloggen och detta inlägg innehåller affiliatelänkar.Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget.↓☺

1 kommentar:

  1. Hej killar, jag vill bara rekommendera ett bra låneföretag där jag fick ett snabblån på €‎46 000,00 via deras e-post där jag letade efter lån för att betala mina räkningar/skulder och gå vidare med livet, sedan gav en vän mig denna företagsinformation som Jag kontaktade via denna kontaktmail: lapofunding960@gmail.com

    SvaraRadera


Vill du synas här? Ta kontakt!