_ _ _ _ _______☼ Softarpengen ☼_______ _ _ _ _


🕙 Skrivet onsdag 18 november 2020

Sänkt bolåneräntan med ytterligare 3 punkter. [1.29%-1.26%]

Då jag och sambon förhandlade bolånet med bankmannen ville han att vi skulle införskaffa livförsäkringar via dom och vi fick en kostnad för detta, men när hälsodeklarationerna var ifyllda inför livförsäkringarna så hade basbeloppet för dessa förhöjts rejält. Varför?

  - För vi har astma. De ansåg helt enkelt att det var en förhöjd risk att dö till följd för det, så därav blev det en förhöjd premie på flera hundra hundrakronor om året.

Att vi skulle betala en försäkring på flera hundrakronor om året i förhöjd risk att dö p.ga lite astma var helt enkelt uteslutet. Dör vi, så dör vi av en olycka eller andra sjukdomar, och inte av astma.
 


Det var något vi verkligen inte kunde acceptera då bankmannen inte hade upplyst oss om att kostnaden kunde ändras beroende på vad vi fyllde i på hälsodeklarationerna. 

Sagt och gjort så tog vi kontakt med vår bankman som erkände informationsmiss från hans sida så vi fick välja mellan att ta bort försäkringarna helt eller få sänkt ränta med 3 punkter. Vi valde då att behålla försäkringarna med gengällden att få ner räntan 3 punkter.

Dessa 3 punkterna motsvarade den förhöjda premien för oss båda men även att vi sparar ytterligare 145kr extra per år ☺️

Vi är nöjda.










*Jag köper och säljer mina aktier och fonder genom Avanza


*Bloggen och detta inlägg innehåller affiliatelänkar.







Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget.↓☺

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar






Vill du synas här? Ta kontakt!